Published by miha@ngn.si on 12/04/2022

Ali se splača nakup vinjete v primeru, da greste le dvakrat na leto na obalo

Lani sem si kupila vinjeto čisto brez zveze. Ker je bil čas koronakrize in smo bili večina časa zaprti na regije, tako nisem imela možnosti, da bi se vozila po avtocestah, ker je tudi moje delo potekalo od doma. Ne bom rekla, da nisem bila jezna, kajti ni bilo od mene odvisno, ali bom vinjeto koristila ali ne, ampak je bilo odvisno od države, ki pa nam je prepovedala prehod med regijami.

Bližalo se je konec leta in spet bi si morala kupiti novo vinjeto. Zakaj že?

Ker se stara zgodba s koronavirusom ponavlja in ne bom naredila iste napake, kot sem jo naredila lani. Če bom hotela čez poletje na obalo, bom pač plačala tisto tedensko vinjeto ali pa bom celo šla po stari cesti, odvisno, kako bom razpoložena. Moramo priznati, da glede na ukrepe, je vinjeta draga, lahko bi prodajali polletno vinjeto ali pa bi letna vinjeta bila cenejša. Samo kaj moramo, če drugi odločijo drugače. Seveda njim paše, da se vinjeta kupuje po isti ceni, čeprav lahko vidimo, da je na avtocestah manj vozil, prav zaradi ukrepov.

Te statistike ne bodo dali ven, ker tako bi se marsikdo hitro pritožil.

Torej, se splača kupiti vinjeto, če nameravate dvakrat na obalo, drugače pa živite stran od avtoceste in niste od nje odvisni? Definitivno ne!

Letos sem brez vinjete in prav nič je ne pogrešam, ker ko jo potrebujem vzamem avto mojega moža in problem je rešen, tako bomo tudi do obale šla z njegovim avtom. Vse se da rešiti, le premisliti moramo, tako imam jaz letos v žepu denar za eno vinjeto. 

#avtocesta#nakup vinjete#vinjeta#vožnja po avtocesti

Dodaj odgovor