Published by miha@ngn.si on 02/08/2022

Vedno mi je bilo zanimivo, kako je lahko zbirateljstvo, še vedno tako popularno

Nekaj, na kar sem popolnoma pozabila, da obstaja, je zagotovo zbirateljstvo, saj se spomnim le nekaj ljudi, ki so se s tem ukvarjali, ko smo bili mlajši. Nekateri so zbirali, znamke, drugi kovance in ne vem kakšne stvari. Spomnim se, da je ena sošolka zbirala peresa, ki jih je našla na tleh. 

Vedno mi je bilo zanimivo, kako je lahko zbirateljstvo, še vedno tako popularno

Jaz nikoli nisem zbirala nič, ker me zbirateljstvo, res, nikoli ni, kaj preveč zanimalo, mi je bilo pa zanimivo kdaj videti pri kom, kaj vse je čez leta zbral. Nekateri so res imeli zelo veliko stvari. Edino, kar me je malce bolj zanimalo in je sodilo tudi med zbirateljstvo, so bili kakšni starinski izdelki kot nakit ali pa kakšne druge stvari, ki so imele kakšen poseben pomen v zgodovini. Ampak take stvari je bilo zelo težko najti. Takšne stvari bi z veseljem zbirala, ampak bi zahtevale veliko časa, da bi jih našla. Za zdaj se pa raje posvečam stvarem, ki so mi bolj zanimive kakor pa zbirateljstvo, saj res ne vem, kaj bi ta trenutek zbirala. 

Če že, potem raje zbiram trenutke v življenju, ki so nepozabni. Se mi vseeno zdi več vredno. Ali pa kakšen spominek, ki me bo spomnil na te trenutke. Takšno zbirateljstvo, zveni bolj zabavno. Sem pa videla velikokrat v filmih, da nekateri zbirajo spomine iz različnih mest po svetu, ki si jih obiskali in jih potem pripnejo na zapestnico. To je zelo simpatična ideja. In verjetno vsebuje tudi zelo veliko zanimivih spominov. 

Morda se bom pa tudi jaz odločila, za kakšno zbirateljstvo, ko bom starejša in ne bom vedela, kaj naj delam v življenju. Kar se mi zdi precej čudna ideja, če sem iskrena. Predvsem to, da ne bi imela kaj zanimivega za delati. Lahko bi pa bilo zbirateljstvo, nekaj, kar bi delala spotoma ob kakšni drug stvari in bi to imeli nekakšen pomen. 

#hobi#zbiranje kovancev#zbiranje stvari#zbirateljstvo