Published by miha@ngn.si on 25/11/2022

Bolečina je lahko zelo neprijetna, če ji ne znamo pomagati

Kadar nas kaj boli in ne vemo točno od kje bolečina prihaja, je lahko zelo neprijetno, saj si ne znamo pomagati. Moramo potrpeti, dokler bolečina ne mine ali pa dokler ne najdemo vir bolečina in to poskušamo pozdraviti. Če so bolečine res neznosne, potem se seveda posvetujemo z zdravnikom. Zdravnik nam lahko velikokrat pomaga, problem nastane le takrat, ko ne vemo točno iz kje bolečina prihaja oziroma kje se točno nahaja. Potem nam niti zdravnik ne mora pomagati, če ne ve kje bolečina sploh je. Lahko nas pošlje na razna slikanja ali k drugim specialistom, kaj več pa žal ne mora narediti.

Bolečino lahko probamo tudi sami oblažiti. Če vemo kaj nas boli in mamo razne kreme ali olja doma, ki so zdravilna, potem si lahko pomagamo tudi samo. Moramo se zavedati, da bo to nekaj časa trajalo in da ne mine kar čez noč, ampak če ne obupamo je vse mogoče. Včasih za bolečine pomagajo tudi neki preprosti napitki. Če gre za neko bolečino, kot je glavobol ali bolečina v trebuhu, nam lahko pomaga tudi čaj ali tableta. Če pa gre za neko bolečino v sklepih ali kaj podobnega, potem pa so potrebne razne zeliščne kapljice ali kakšne kreme za lajšanje bolečin. Tudi opornice niso slaba ideja za zdravljenje bolečin doma.

Bolečina je lahko zelo neprijetna, če ji ne znamo pomagati

Bolečina nam lahko zelo hitro poslabša dan in to je nekaj najhujšega kar se lahko zgodi. Če dan začnemo zelo dobro in lepo, nato pa se poškodujemo in nas nekaj boli, nam to takoj obrne razpoloženje. Seveda tega nihče noče, zato se takoj lotim odela in ugotovimo kaj bo lahko pomagalo. Pri bolečinah je tudi zelo pomembne počitek, da predela bolečine ne obremenjujemo še bolj saj je lahko samo še slabše in ne boljše. Če dobro poznamo svoje telo, potem bomo točno vedeli kaj je potrebno narediti ko nekaj začne boleti. Tudi sami smo pripravljeni doma in imamo kreme ali olja in čaje že doma.

#bolečina#lajšanje bolečine#počitek#sredstva proti bolečinam